کاربرد شیار تخلیه آب چیست؟
یکی از بزرگترین مشکلات احتمالی افراد نشت آب از پنجره های دوجداره می باشد که برای برطرف کردن آن باید نگاهی به ساختار و نکات نصب پنجره بیاندازیم تا در روند کار ایرادات احتمالی و عیوب آن را متوجه شویم.
درزگیری و عایق بندی پنجره های دوجداره در اصل به معنی بستن کل درزها و منافذ موجود به منظور جلوگیری از ورود هر گونه صدای مزاحم، آب باران و .... می باشد.
درزگیری و بستن منافذ با استفاده از لاستیک های درزگیر و چسب های مخصوص نیز انجام می شود و در برخی موارد با تعویض لاستیک ها به راحتی پنجره های دوجداره عایق بندی شده و دیگر نیازی به تعویض تمامیت پنجره نمی باشد.
کاربرد شیارهای ایجاد شده روی پروفیل چیست؟
نشت آب از پنجره های دوجداره دلایل متفاوتی دارد که عدم وجود شیارهای تخلیه آب، یکی از عمده ترین دلایل نفوذ آب از این نوع پنجره ها به شمار می رود. این شیارها به هنگام تولید پروفیل در آن ها تعبیه می شوند.
شیارهای تخلیه موجود در پروفیل ها وظیفه انتقال آب به بیرون از پنجره را دارند. طراحی شیار تخلیه آب در پنجره های دوجداره امری بسیار مهم می باشد چرا که آب باران جمع شده در سطح پنجره باید توسط شیار تخلیه آب به بیرون منتقل شود.
شیار تخلیه آب در کدام قسمت پروفیل می باشد؟
محل قرارگیری شیار تخلیه آب در ضلع عرض پایینی اکثر پروفیل ها می باشد. این شیارها به وسیله دستگاه های مخصوص فرز و مته در سایزهای مختلف با نظر به ابعاد و اندازه پنجره ایجاد می شود که در لنگه و فریم به وضوح قابل مشاهده نمی باشند. فرآیند خروج آب از این شیارها طبق یک مکانیزم کاملاً مشخص از حرکت آب به داخل ساختمان جلوگیری می کند.
فاصله شیارهای تخلیه آب تعبیه شده در پنجره دوجداره، نسبت به گوشه های داخلی پنجره در نظر گرفته می شود. دقت داشته باشید که ورودی و خروجی شیار تخلیه آب در این نوع پنجره ها، در یک راستا تعبیه نشده باشند تا از ایجاد جریان هوایی و صدای وزش باد جلوگیری گردد.
لازم به ذکر است که بگوییم محل دقیق تعبیه شیارهای تخلیه آب در بیشتر پروفیل ها اعم از فریم، ساش، کشویی و مولیون یکسان می باشد.
شیار تخلیه آب در اکثر پروفیل ها ایجاد می گردد مگر اینکه پنجره در قسمت های داخلی ساختمان نصب شود. به عنوان مثال شیارهای تخلیه آب در پنجره های دوجداره گلخانه موجود در داخل ساختمان، اهمیت آنچنانی ندارند.
نقش شیارهای تخلیه پروفیل در جلوگیری از نشت آب چیست؟
شیارهای تخلیه آب علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب باران و رطوبت به داخل، به تهویه هوا نیز کمک فراوانی می کنند. تهویه هوا حاصل شده از وجود شیار تخلیه آب، مانع از تعریق شیشه در قسمت زیرین زوار و لاستیک های شیشه می شود.
جالب است بدانید تخلیه آب ورودی ناشی از نظافت و شستشو، از دیگر وظایف این قسمت از پروفیل های پنجره دوجداره می باشد.
چگونه از نشت آب در پنجره دوجداره یو پی وی سی جلوگیری کنیم؟
متاسفانه باید بگوییم به دلیل سهلنگاری و یا کیفیت پایین پروفیل پس از بارش باران، آب از پنجره به داخل نفوذ کرده و مشکلات متعددی را به بار می آورد.
امروزه یکی از رایج ترین معضلات افراد پس از خرید پنجره های دوجداره، نشت آب از این محصولات می باشد، اما با انجام برخی اصلاحات می توان از این اتفاق جلوگیری کرد.
دلایل زرد شدن پنجره پی وی سی
در اینجا به بررسی برخی از روش های جلوگیری از نشت آب می پردازیم:
• نصب لاستیک ها و درزگیرهای قدیمی
• بررسی رگلاژ پنجره دوجداره
• بررسی عیوب یراق آلات و زاماک پنجره دوجداره
• بررسی شیار تخلیه آب پنجره دوجداره
همانطور که گفته شد برای رفع نشت آب از این محصولات، بهتر است به بررسی عیوب آن از جمله شیارهای تخلیه بپردازید چرا که ممکن است بر اثر گذشت زمان، این شیارها دچار شکستگی شده و عملکرد درستی را از خود نشان ندهند.
طراحی اصولی و نصب صحیح پنجره دوجداره پیش از بررسی ایرادات احتمالی آن، بسیار الزامی می باشد. به زبان ساده تر نصب پنجره های دوجداره توسط نیروهای متخصص یکی از فعالیت های اساسی در جهت جلوگیری از بروز مشکلات در پنجره های دوجداره به شمار می رود.
و در نهایت با خرید پنجره های دوجداره از تولیدکنندگان و شرکت های معتبر که از متریال با کیفیت در ساخت آن ها استفاده می کنند، از صرف هزینه های سنگین تعمیر و یا رگلاژ کردن پنجره های دوجداره جلوگیری کنید.
بنابراین توصیه می شود در هنگام سفارش پنجره دوجداره با نظر به مکان نصب آن، از وجود شیار تخلیه آب باران اطمینان حاصل کنید.
ارسال دیدگاه
فیلدهای ضروری با علامت