ضرورت شیم گذاری در پنجره دوجداره و عواقب عدم شیم گذاری صحیح
شیم گذاری در پنجره دوجداره چیست؟
شیم گذاری در اصطلاح به نحوه قرارگیری تاکوزها در قاب پنجره که یکی از مراحل تنظیم و رگلاژ کردن شیشه دوجداره در قاب پروفیل می باشد، گفته می شود.
رگلاژ پنجره دوجداره به فرآیندی گفته می شود که در آن پنجره دوجداره به شکلی صحیح و متوازن در قاب خود جای گرفته و حرکت کند به صورتی که بسیار راحت روان باز و بسته شود.
رگلاژ پنجره دوجداره باعث می شود که ساختمان تا حد زیادی در برابر سرما، گرما و آلودگی صوتی عایق بندی شود.
این مرحله از نصب پنجره های دوجداره، اهمیت بسیاری دارد و در اخبار بعدی به بررسی این موضوع و مراحل آن به صورت گسترده می پردازیم.
ابزار و تجهیزات فراوانی برای رگلاژ کردن شیشه های پنجره در قاب خود مورد نیاز است که یکی از آن ها تاکوز و یا زیر شیشه می باشد.
تاکوز چیست؟
تنظیم کردن شیشه های دوجداره در قاب پروفیل و یا همان شیم گذاری، جایگذاری قطعه های پلاستیکی با نام تاکوز یا فیلر زیر شیشه میان شیشه دوجداره و کادر پروفیل می باشد. در نتیجه تاکوز قطعاتی از جنس پلاستیک می باشند که نصابان پنجره دوجداره با تنظیم کردن این قطعات بر روی قاب پنجره از شکستگی و یا خارج شدن شیشه از قاب خود، جلوگیری می کنند.
نقاط صحیح شیم گذاری در پنجره های دوجداره:
یکی از مهمترین نکاتی که باید به هنگام نصب شیشه های دوجداره رعایت شود، محل نصب صحیح تاکوز در قاب پنجره های دوجداره می باشد.
در اینجا مراحل نصب آن ها را به صورت مختصر شرح می دهیم:
1. جایگذاری یک زیر شیشه در ارتفاع سمت لولا
2. جایگذاری یک زیر شیشه در سمت دستگیره
3. جایگذاری یک زیر شیشه در سمت بالای پنجره
4. جایگذاری یک زیر شیشه در پایین سمت لولا
5. جایگذاری شیشه داخل بازشو
در نهایت شیم گذاری به صورت موارد نام برده انجام می شود و در آخر شاهد قرارگیری تاکوزها در چهار طرف، پایین سمت لولا، ارتفاع سمت لولا، سمت دستگیره و بالای کار می باشید.
باید بگوییم متخصصان و نصابان پنجره های دوجداره علاو بر رعایت مواردی که در بالا ذکر شد، از روش ها و تکنیک های بخصوصی بر اساس تجربیات خود نیز استفاده می کنند و مراحل نام برده صرفاً نحوه قرار گیری زیر شیشه به صورت استاندارد و اصولی می باشد.
• توجه داشته باشید به منظور اطمینان از نصب اصولی پنجره های دوجداره بهتر است از قاشک رگلاژ و یا به اصطلاح قاشق شیشه برای جلوکشیدن شیشه استفاده کنید.
ضرورت استفاده از تاکوز در نصب شیشه دوجداره:
• جلوگیری از تغییر شکل پروفیل
• راحتی نصب شیشه
• ایجاد فضای خالی برای عبور آب و تخلیه آب باران
• رگلاژ پنجره و انتقال وزن شیشه
• جلوگیری از شکستگی شیشه در اثر برخورد شیشه با بست مولیون
مشکلات عدم نصب تاکوز در محل مناسب:
تاکوز قطعات پلاستیکی بسیار مناسبی می باشند که نقش بسزایی در نصب شیشه های دوجداره ایفا می کنند اما کاربرد نادرست آنها ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. ازجمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• شکسته شدن شیشه به علت نصب نامناسب یا عدم استفاده از زیر شیشه مناسب
• وارد شدن فشار بیش از حد به لولا و کج شدن آن
به هنگام نصب شیشه دوجداره از چند تاکوز استفاده کنیم؟
تعداد تاکوز مورد نیاز در هر قاب پنجره، با نظر به ابعاد شیشه، لنگه شیشه و رگلاژ مشخص می شود.
انواع تاکوز یا زیر شیشه:
• ثابت
• متحرک
تاکوز در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارد. در داخل زیرشیشه یا تاکوز متحرک قطعه ای وجود داشته که با حرکت دادن آن، تاکوز فضای بیشتری را پر می کند. در نظر بگیرید که استفاده از زیر شیشه با نظر به نوع و جنس مناسب پنجره دوجداره انتخاب می شود.
رگلاژ پنجره دوجداره چیست؟
امروزه اکثر پنجرههای ساده و قدیمی جای خود را به پنجرههای دوجداره دادهاند و در بیشتر ساختمان های مسکونی و تجاری شاهد پنجره هایی می باشیم که از نوع دوجداره بوده و مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته اند.
به زبان ساده تر نصب این دسته پنجرهها در میان مردم رایجتر از قبل شده است. یکی از مهمترین دلایل تعویض پنجرههای ساده و فاقد عایق، جایگزینی پنجرههایی است که از متریال مرغوب و با کیفیت در ساخت آن ها استفاده شده است.
جایگزینی نام برده، سبب جلوگیری اتلاف انرژی در سرما و گرما میشود و ورود گرد و خاک به منزل را به حداقل میرساند.
یکی از مزیتهای استفاده از پنجره دوجداره در مکانهایی است که کنار اتوبان قرار دارند. و افراد از عایق صوتی بودن این پنجره می توانند نهایت استفاده و بهره را ببرند.
خب با توجه به موضوع صحبت که رگلاژ پنجره دوجداره می باشد به بررسی علل این اتفاق و دلایل لزوم انجام آن می پردازیم. آیا تاکنون به پیچیده شدن صدای باد در پنجره ها دقت کرده اید؟
دلیل این صدا عدم نصب مناسب پنجره و رگلاژ نادرست آن است. دقت داشته باشید تا هنگام رگلاژ پنجره دوجداره برای افزایش قابل قبول کارایی پنجره، هیچ فاصلهای میان قاب و لنگه بازشو وجود نداشته باشد. وجود این مشکل را میتوان با تنظیم چفتوبست بهصورت استاندارد برطرف کرد.
دقت داشته باشید که انجام رگلاژ توسط افراد خبره سبب می شود تا کارکرد پنجره شما طولانی شود و مشکلی به هنگام استفاده پیش نیاید. بازدید و بررسی مرتب از پنجره ها سبب می شود تا پنجره شما در مدت زمان طولانی تری به عنوان عایق عمل کند.
رگلاژ پنجره دوجداره به معنای تنظیم دقیق لولاها، یراق آلات و شیشه های لنگه بازشو پنجره می باشد. و همچنین با خرید درب و پنجره های دوجداره یو پی وی سی و آلومینیومی که قابلیت رگلاژ نیز دارند می توانید از صرف هزینه های سنگین جهت تعمیر پنجره های خود جلوگیری کنید.
ارزانترین قیمت چسب شیشه دوجداره
مزایای رگلاژ و پنجره یو پی وی سی:
• عدم هدر رفت انرژی داخل ساختمان در فصل سرما و گرما (صرفه جویی در هزینه ها)
• عملکرد صحیح یراق آلات پنجره دوجداره
• جلوگیری از ورود گرد و غبار
• بازگشت سطح کیفیت پنجره به حالت اولیه پس از رگلاژ پنجره دوجداره
• عایق در برابر الودگی صوتی محیط های شهری و صنعتی
آیا تمامی درب و پنجره های دوجداره قابل تعمیر هستند؟
طراحی های زیادی در بازار مصرف امروز وجود دارد که در واقع از لحاظ ساختاری یکسان می باشند و سازنده متدهایی که به کار برده است تنها در ظاهر بصری است و مکانیزم حرکت که اصلی ترین بخش درب و پنجره یو پی وی سی است در اکثر به اتفاق یکسان است و تعمیزات پنجره دوجداره به همین دلیل ممکن بوده و در انواع تک لنگه، دو لنگه، فولکس، واگنی، ثابت و غیره قابل اجرا می باشد.
چه زمانی نیاز به رگلاژ پنجره دوجداره داریم؟
رگلاژ پنجره دوجداره، از جمله خدماتی است که توسط نصابان پنجره دوجداره انجام میشود و در صورتی که پنجره شما به طور استاندارد رگلاژ نشده باشد، مشکلاتی اعم از نفوذ آب از درزها و کناره های پنجره بعد از نصب آن، خروج هوای گرم و سرد و اتلاف انرژی درون خانه، گیر کردن دستگیره ها هنگام باز و بسته شدن، تغییر شکل پروفل، گیر کردن هر لنگه در در هنگام باز کردن و بستن پنجره، اتفاق می افتد.
همانطور که در پاراگراف بالا ذکر شد یکی از مهمترین معضلات پنجره های دوجداره تغییر شکل پروفیل می باشد که ریشه این مشکل به نصب شیشه دوجداره در قاب پنجره باز می گردد. توصیه می شود از تاکوز های شیشه دوجداره به جهت عدم بروز چنین مشکلاتی استفاده کنید.
در واقع بلافاصله پس از نصب، پنجره باید توسط نصاب در موارد زیر چک و رگلاژ شود:
• فاصله ی بین قاب بازشو و ثابت برای ورود و خروج هوا و صوت وجود نداشته باشد.
• بازشوی پنجره باید روان و به آسانی باز شود.
• بین قاب پنجره و دیوار فاصله ای نباشد.
• شیشه پنجره کاملا فیکس باشد.
آیا ارتباطی میان عایق بندی و رگلاژ پنجره دوجداره وجود دارد؟
اگر بخواهیم توضیح مختصری در این مورد به شما بدهیم باید بگوییم، بارها برای شما پیش آمده است که در فصل زمستان شاهد عبور سوز و سرما قابل ملاحظه ای از اطراف پنجره بوده اید و این امر نیز شمار را بسیار آزرده خاطر کرده است!!!
رگلاژ کردن درب و پنجره دوجداره نیز یکی از راه های رفع این مشکل می باشد و با رفع این امر، مشکل درزگیری پنجره شما نیز برطرف می شود.
لاستیک های موجود در اطراف پنجره های دوجداره پس از گذشت سال ها در اثر تاثیرات آب و هوایی، شرایط متفاوت جوی و همچنین باد و باران کارایی خود را از دست داده و پوسیده می شوند. این اتفاق به صورت مستقیم لاستیک های شیشه دوجداره را از حالت عادی خارج می کند.
لازم به ذکر است که بگوییم این قطعات پنجره های دوجداره نیز در طی مراحل رگلاژ کردن قابلیت تعویض دارند.
لاستیک های پنجره دوجداره نقش بسیار مهی در درزگیری دارند. تعمیرکار و یا متخصصان به هنگام رگلاژ کردن با استفاده از چسب های سیلیکونی که مانند یک محافظ غیر قابل نفوذ می باشند، شیشه را درزگیری کرده و به دلیل ترکیبات شیمیایی کاملاً پاک و مستحک تا سالها ماندگار می مانند.
ابزار مورد نیاز برای رگلاژ پنجره های دوجداره چیست؟
اسپانیولت و لولاها از جمله ابزار ضروری و مورد نیاز برای رگلاژ پنجره های دوجداره می باشند.
توصیه می شود که تمامی متخصصان و نصابان به هنگام کار با این دومورد، دقت بسیاری داشته باشند چرا که در غیر این صورت پنجره باید تعویض یا تعمیر گردد.
در ابتدا باید کاور لولا را خارج کنیم، برای این کار پنجره را باز کرده سپس با استفاده از پیچ گوشتی یا آچار، کاور را آزاد کرده و جابه جا میکنیم. و در دو مرحله عمودی و افقی عمل رگلاژ را انجام میدهیم.
خرید ارزانترین فوم پنجره دوجداره
اسپانیولت چیست؟
همانطور که در بالا گفتیم یکی از مهمترین یراق های رگلاژ پنجره های دوجداره، اسپانیولت می باشد. این قطعه نوعی یراق می باشد که در پنجره و درب یو پی وی سی با چند زبانه کوچک در امتداد طولی پروفیل لنگه را به چهارچوب قفل می نماید و با درگیر شدن به محافظ لنگه درب یا پنجره به صورت محکم به چهارچوب می چسبد به همین دلیل وجود این قطعه، سبب افزایش ضریب عایق پنجره دوجداره می شود.
این قطعه در اندازه ها و سایزهای مختلف برای درب و پنجره های دوجداره ....... طراحی و تولید شده اند و عملکرد آن ها با استفاده از دستگیره معمولی و یا قفل درب می باشد.
در توضیح اسپانیولت می توان گفت از این قطعه با نام قفل درب نیز یاد می کنند و از مهمترین یراق های پنجره دوجداره به شمار می رود.
توجه داشته باشید هر چه میزان کیفیت آلیاژ استفاده شده در این یراق بیشتر باشد، این قطعه عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد. و همچنین هر چه این یراق از کیفیت و جنس مرغوبی برخوردار نباشد، فشار بیشتری بر روی دستگیره های پنجره وارد شده و در نتیجه باعث از کار افتادن دستگیره می شود.
این یراق تاثیر بسزایی در کیفیت درب و پنجره دوجداره دارد. یراق اسپانیولت در بازار با برندهای مختلفی از جمله ترکیه و آلمان عرضه می شود.
لولا چیست؟
لولا یکی از مهمترین یراق آلاتی می باشد که در دکوراسیون، رگلاژ کردن درب و پنجره و همچنین کابینت سازی اهمیت دارد.
جالب است بدانید این قطعه به مانند مفصل عمل می کند و بدنه را به درب وصل می کند.
لولا بر اساس کاکردی که دارند به دو دسته لولا ساختمان و لولا درب کمد تقسیم می شوند که هر یک از آن ها انواع مختلفی دارند.
برای باز و بسته کردن درب ساختمان به لولا نیاز است. نکته مهم در انتخاب و خرید لولا توجه به جنس درب آن است. طول عمر درب با لولای مصرفی رابطه مستقیم دارد؛ زیرا اگر لولا مناسب نباشد بهمرورزمان ساییده شده و درب دچار فرسودگی میشود.
قیمت یهترین چسب پلی سولفاید
نقش لولا در پنجره ساختمان چیست؟
لولای پنجره ، علاوه بر این که به باز و بسته شدن لنگه پنجره کمک می کند و این عمل را ممکن می سازد، در تحمل وزن شیشه لنگه هم نقش مهمی دارد.
انواع لولای ساختمان:
• لولای ثابت یا معمولی
• لولای تنظیمی یا قابل رگلاژ
مزایای لولای تنظیمی یا قابل رگلاژ چیست؟
یکی دیگر از انواع لولای پنجره لولاهای قابل رگلاژ یا لولای تنظیمی هستند.
از نام این لولاها مشخص است که می توان آن ها را تنظیم کرده و در صورت خارج شدن رگلاژ، به آسانی رگلاژ کرد. این لولا ها در هیچ صورتی نیاز به سیخ گالوانیزه ندارند. این لولا ها علاوه بر قابلیت رگلاژی که دارند دارای شاخک هایی می باشند که به پروفیل متصل می باشند و وزن لنگه را تقسیم می کنند.
ابزار نصب شیشه دوجداره:
شیشه دوجداره از جمله محصولاتی می باشد که در نصب و اتصال آن به قاب پنجره باید دقت کنیم چرا که عملکرد این شیشه تنها به هنگام نصب درست و اصولی آن نمایان می شود و افراد می توانند از مزایای بسیار زیاد آن بهره ببرند.
به عنوان مثال اگر به هنگام نصب شیشه دوجداره لاستیک های موجود در آن به درستی جایگذاری نشوند، در آینده شاهد ورود آب باران به داخل می باشیم و خسارات زیادی را به بار می آورد.
در اینجا به معرفی انوع ابزارهای نصب شیشه دوجداره می پردازیم تا بیش از پیش از کیفیت و اهمیت آن ها پی ببریم:
1.دریل
2.آچر آلن
3.پیچ بند
4.پیچ گوشتی
5.چسب سیلیکون
6.تاکوز شیشه دوجداره
• آچر الن یکی از ابزارآلات بسیار کاربردی در صنعت کابینت و درب و پنجره دوجداره می باشد. از متداول ترین موارد استفاده این ابزار رگلاژ کردن و نصب شیشه دوجداره می باشد. سازه هایی که جنسشان از یراق با کیفیت و اکسپرس ساخته شده است به منظور نصب و تعمیر شیشه دوجداره استفاده می شود. این وسیله دارای سایزها و انواع متفاوتی می باشد.
• دریل یک جزء جدانشدنی از و لاینفک از ابزارآلات نصب شیشه دوجداره می باشد. این ابزار نقش بسیار مهمی برای ایجاد حفره در فریم، چارچوب و خود پروفیل دارد. دریل در اکثر مواقع و در بیشتر صنایع نقش سوراخکاری دارد.
• پیچ بند نوعی ابزار برای تغییر مکان لولاهای درب و پنجره، نصب قطعات مختلف و جدا کردن قطعات دوجداره و پروفیل ها می باشد. این پیچ بندها در دو نوع سیمی و شارژی در بازار موجود می باشد.
• پیچ گوشتی از پر کاربردترین ابزار و یراق موجود در صنعت شیشه دوجداره و بسیاری دیگر صنایع می باشد چرا که این محصول در درجات و سایزهای متفاوتی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.
• چسب سیلیکون نیز از دیگر تجهیزات مورد نیاز جهت درزگیری و نصب شیشه دوجداره می باشد. از این محصول برای جلوگیری از ورود گرد و غبار، آب باران، سرما و بسیاری عوامل مزاحم دیگر به داخل ساختمان می شود. همچنین می توانید برای خرید انواع چسب سیلیکون با بهترین قیمت و ضمانت کیفیت بر روی لینک زیر کلیک کنید.
خرید انواع چسب سیلیکون با کیفیت
• تاکوز زیر شیشه که از جنس پلاستیک می باشد به منظور جا به جایی شیشه های درب و پنجره استفاده می شود. این ابزار باعث می شود که هیچ فشاری به شیشه وارد نشود چرا که نصب صحیح آن سبب قرار گرفتن شیشه به صورت صیحیح در قاب پروفیل می شود.
حال پس از بررسی موضوع رگلاژ پنجره دوجداره، به معرفی پنجره های دوجداره می پردازیم که بیش از پیش با خصوصیات و مزایای این پنجره های محبوب آشنا شویم.
مزایای نصب پنجره های دوجداره یو پی وی سی:
پنجره های دوجداره از شیشه های دوجداره که در فریم و قاب یو پی وی سی قرار گرفته اند، تشکیل می شود.
از ویژگی های بارز این پنجره ها می توان به وزن سبک، مقاومت بسیار بالا در برابر تغییرات جوی و عدم اشتعال پذیری آن اشاره کرد.
در این نوع پنجره، دو یا چند لایه شیشه به کمک نوار اسپیسر که دور تا دور آن ها قرار گرفته از یکدیگر جدا شده اند و فضای بین این شیشه ها با گاز آرگون پر می شود.
همانطور که میدانید در اخبار قبل به ذکر دلایل تزریق گاز آرگون در شیشه های دوجداره پرداختیم و این گاز در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از کاربردهای آن برای افزایش کارایی و عملکرد پنجره دوجداره می باشد و همچنین با کلیک بر لینک مربوطه از دلایل این امر آگاه شوید.
اسپیسرها اصولاً از جنس آلومینیومی و یا فلزی می باشند.
اسپیسر شیشه بخش مهمی در پنجره های دوجداره می باشد زیرا ضمن ارتقاء مهر و موم حرارتی باعث تقویت تمامیت ساختاری پنجره و افزایش اثر بخشی آن می شوند.
و همچنین به منظور خرید انواع اسپیسر در سایزهای متنوع با شماره 02833883 تماس بگیرید.
ارسال دیدگاه
فیلدهای ضروری با علامت