2
5,100,000تومان 1 محصول
شیشه چیست؟آشنایی با تاریخچه و کاربرد هر یک

شیشه چیست؟آشنایی با تاریخچه و کاربرد هر یک

هر آن چه که باید در مورد شیشه بدانید:

شیشه به عنوان یک ماده ی ساختمانی در طول 25 سال گذشته به یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین ماده های صنعتی در ساختمان سازی تبدیل شده است.

چند لحظه ساختمان ها را بدون هیچ گونه شیشه یا نمایی پیش بینی کنید!!!

حتی تصور یک چنین امری بسیار سخت و دشوار می باشد.

با توجه به کاربردهای گسترده آن، در سال های اخیر استفاده از شیشه برای ساخت بناهای روشن و جادار، ظروف، فضاهای داخل ساختمان، پنجره ها، صنعت اتوموبیل، تاسیسات الکترونیک، پنل های خورشیدی و... در حال افزایش می باشد.
همانطور که در بالا ذکر کردیم، شیشه به عنوان یک ماده ی ساختمانی جذابیت های زیادی دارد که به هیچ وجه این جذابیت ها را در هیچ ماده ی دیگری نمی توان یافت.

در این جا به ذکر چند ویژگی از آن می پردازیم:

1.شیشه ماده ای بسیار شفاف است.
2.از لحاظ شیمیایی بی اثر است.
3.دوست محیط زیست می باشد.
4.از دوام بالایی برخوردار است.
5.مقاومت بالایی دارد.
6.به راحتی در دسترس می باشد.
7.قابلیت استفاده مجدد و ارزان قیمت را دارد.

تاریخچه شیشه:

ترکیب اصلی شیشه، سیلیس می باشد. این ماده که قدمت و دوام بالایی دارد زمانی تشکیل می شود که انواع خاصی از سنگ ها در دمای بالایی، ذوب شده و سپس بر اثر تغییرات آب و هوایی به سرعت سرد می شود و شکل می گیرد. قدیمی ترین شیشه ها، در حدود 3500 سال قبل از مسیح در مصر تولید می شده است. در گذشته از شیشه ها بیشتر به عنوان ساخت محفظه ای برای ذخیره مایعات و یا ساخت جواهرات استفاده می شده است. شیشه های تولید شده علاوه بر سیلیس که ماده اصلی تشکیل دهنده آن ها می باشد مقادیر قابل توجهی سودا و لیم نیز دارند.

جالب است بدانید از شیشه ای که تنها ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی آن سیلیس می باشد در موارد خاصی چون شیشه ی پنجره های فضا پیما که در برابر دمایی حدود 1200 درجه سانتی گراد قرار می گیرد استفاده می شود.

ویژگی ها و خواص موثر در انتخاب شیشه به عنوان مصالح ساختمانی:

ترکیبی منحصر به فرد از خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، گرمایشی و... در شیشه باعث می شود که افراد برای ساختمان سازی و امور ساخت و ساز شیشه را به دیگر مواد ساختمانی ترجیح دهند.

1. بیشترین مصارف این ماده ی پرکاربرد در مناطقی چون پنجره های شیشه ای، درها، سقف ها، راه پله ها، پارتیشن ها و غیره می باشد. شیشه ها باعث روشنایی در ساختمان ها می شود.

2. گردش هوا را در فضاها و مجراهای ساختمانی بیشتر می کند.

3. مهمتر از همه ی این موارد راحتی افراد را در ساختمان ها را فراهم می کند.

خصوصیات فیزیکی و نوری:

بارزترین ویژگی که در استفاده از شیشه در ساختمان ها تاثیر فراوانی دارد شفافیت آن در برابر تابش نور مرئی می باشد. شیشه هم چنین از سطح بسیار صافی برخوردار است. تحولات اخیر محصولات شیشه ای تولید شده دامنه کاربردهای شیشه را از نقش های صرفاً تزئینی به نقش های کاربردی گسترش می دهد. سبکی، راحتی، رفاه، پایداری، مقاومت بالای آن ها از جمله مزایایی است که می توان با استفاده مناسب از محصولات شیشه ای مدرن در ساختمان ها به آن ها رسید.

خصوصیات روکش های سطح شیشه ها:

با اعمال روکش های سطحی می توان خصوصیاتی چون ظاهر آن ها، میزان عبور نور از آن ها، میزان جذب گرما و... را در شیشه ها کنترل و اصلاح کرد. در این جا به ذکر چند مثال از آن ها می پردازیم:

1.با اعمال بعضی از روکش های سطحی بر روی شیشه ها می توان طول خاصی از موج را به وجود آورد که این امر سبب انعکاس نور در آن ها می شود.
2.با اعمال بعضی از روکش های سطحی می توان میزان قابل توجهی از نور را از شیشه عبور داد و آن ها را در داخل ساختمان بازتاب کرد.
به طور کلی روکش ها ممکن است به صورت آفلاین و آنلاین اعمال شوند. روکش های آفلاین پس از تولید و برش شیشه ها، معمولاً با فرو بردن صفحات شیشه ای به محلول های مذاب شیشه ای و یا تبخیر فلزات مختلف بر روی سطح آن یک کف پوش اعمال می شوند. روکش های آنلاین معمولاً زمانی اعمال می شود که شیشه داغ است و هنوز در کوره می باشد، در نتیجه پیوندی محکم بین آن ها اعمال می شود. از روکش های مدرن چند منظوره در محصولات شیشه ای پیشرفته مدرن استفاده می شود.

نکته ای که بسیار اهمیت دارد عدم تاثیر این نوع روکش ها در خصوصیات اصلی شیشه می باشد. این پوشش ها معمولاً تا زمانی که بر روی شیشه ها بماند دوام و ماندگاری بالایی دارد. شیشه ها به روش های متفاوتی برای انجام امور ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد تا بتوان از ویژگی های منحصر به فرد این ماده نهایت استفاده و بهره را برد.

همانطور که می دانید، در زمستان، شیشه اجازه عبور نور از خود را می دهد چرا که نور تابشی حاصل از آن به داخل مفید و موثر می باشد در نتیجه سبب گرم شدن فضای داخلی خانه می شود. انتخاب درست نوع پنجره کنترل گرمایشی، نیز در کاهش گرما در تابستان تاثیر فراوانی دارد چرا که سبب جذب نور در خود و مانع از عبور آن ها از پنجره می شود.
شیشه های کنترل گرمایشی:
شیشه های کنترل گرمایشی بیشتر در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که بخش اعظمی از شیشه مورد نظر ما را شیشه تشکیل داده باشد. شیشه های کنترل کننده انرژی با وجود لایه های متصل بر روی آن ها مانع از جذب اشعه های ماوراء بنفش می شود.با انجام عمل جذب و انتقال و انعکاس سبب کنترل انرژی مصرفی در ساختمان ها می شود. وامّا نوع دیگری از شیشه های کنترل گرمایشی وجود دارد که شیشه های بازتابنده ( رفلکس ) نام دارد. شیشه های بازتابنده هم خاصیت کنترل انرژِی مصرفی را دارد ولی با این تفاوت که سبب کاهش نور روز در داخل ساختمان می گردد.
به طور کلی شیشه های کنترل گرمایشی (LOW-E) مدرن دارای مزایای چند منظوره مانند فناوری های صدا و عایق گرمایشی و... می باشد.

شیشه های کنترل کننده انرژی چه نوع شیشه ای هستند؟

شیشه های کنترل کننده انرژی به طوری طراحی شده اند که معمولاً بر روی آن ها روکش نقره ای یا اکسید قلع دار که طیف موج گسترده ای از انرژی را تنظیم می کند در نتیجه باعث کاهش گرما می شود.

شیشه کنترل کننده انرژی برای اتاق ها و ساختمان هایی که نسبت بیشتری از نور را دارند در درهای پنجره ای، شیشه ای مناسب است.

تولید کنندگان شیشه های کنترل کننده انرژی ادعا می کنند که این محصول در مقایسه با لعاب شیشه های معمولی، باعث کاهش 75% از انرژی مصرفی منازل می شود

شیشه های کاهش دهنده صدا:

از آن جایی که برخی از ساختمان ها در مسیر اصلی هستند، پس پنجره های موجود در این ساختمان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. لایه هایی که در بین صفحات شیشه ای میان رزین این نوع شیشه ها به کار رفته است سبب کاهش انتشار صدا از طریق پنجره می شود. وقتی صدا به این گونه شیشه ها برخورد می کند از میزان آن کم شده و به حداقل می رسد. این عمل به وسیله صفحات شیشه ای چند لایه که موجود در آن ها می باشد و لایه هایی که توسط رزین به آن ها متصل شده اند انجام می شود.

یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود جرم شیشه می باشد که تاثیر زیادی در کاهش صدا دارد. لمینت های شیشه در صورتی که زخیم باشند توانایی بیشتری در کاهش انعکاس صدا دارند و همینطور بالعکس لمینت های ضعیف و نازک میزان کمتری از صدا را کاهش می دهند.

شیشه های خود تمیز شونده:

امروزه یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در ساختمان های مرتفع و یا شیشه های به کار رفته در پنجره های چند لایه می توانیم مشاهده کنیم، گرد و غباری است که بر اثر تغییر آب و هوا بر روی آن ها می نشیند و هم چنین تمیز کردن آن ها سختی و دشواری خاص خود را دارد. در دهه های اخیر با توجه به هزینه های سنگین تمیز کردن این نوع شیشه ها، استفاده از لعاب های خود تمیز شونده برای ساختمان های مرتفع و بلند بسیار کاربردی و به صرفه می باشد در نتیجه اعمال این نوع لعاب ها در شیشه ی پنجره ها سبب راحتی خریداران و افراد داخل ساختمان می شود.

دیگر انواع شیشه ها:

رایج ترین لایه ای که در بیشتر شیشه های چند لایه مورد استفاده قرار می گیرد لایه ی polyviniyl Butiral( PVB) همانطور که در بالا ذکر کردیم
از این لایه های شفاف به عنوان جایگزین برای ایجاد خواص خاصی چون کنترل گرمایشی، عایق حرارتی، محافظت در برابر آتش و غیره می توان استفاده کرد.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

فروش اقساطی در این مجموعه از فعالیت های نوین آنلاین در زمینه فروش انواع شیشه جام و ملزومات وابسته به آن می باشد.