2
5,100,000تومان 1 محصول
مبحث 19 قانون مقررات ملی ساختمان

مبحث 19 قانون مقررات ملی ساختمان

بر اساس مبحث 19 مقررات ملی ساختمان مطابق با ماده 33 قانون نظام مهندسی کشور، مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات ملی ساختمان در طراحی و اجرای تمامی ساختمان ها بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی است. وزارت مسکن بر مبنای این ماده، اقدام به انتشار مقررات ملی در 20 مبحث نموده است که مبحث 19 آن مربوط به صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان می باشد.

مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، در سال 1370 به تصویب هیات محترم وزیران رسید و اجرای آن در ساختمان های کشور الزامی شد. این مبحث چندین بار باز نگری شده که آخرین آن در سال 1381 بوده و بعد از باز نگری، چاپ و به کلیه ارگانهای کشور ابلاغ شده است.

مطابق مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در حال حاضر رعایت موارد زیر در ساختمان ها الزامی است:

•    عایق کاری دیوارهای خارجی ساختمان
•    نصب پنجره های دوجداره با قابهای ترمال بریک، چوبی و یا پنجره دوجداره .....
•    عایق کاری کانالهای هوا، لوله های تأسيسات و سیستم تولید آب گرم
•    نصب سیستم های کنترل کننده موضعی دما نظیر شیرهای ترموستاتیک بر روی رادیاتورها
•    نصب سیستم های کنترل مرکزی هوشمند و مجهز به سنسور اندازه گیری دمای محیط

اجرای این موارد حداقل 50% کاهش مصرف سوخت در ساختمان را به دنبال دارد.

حداقل مدارک مورد نیاز جهت اخذ پروانه ساختمان چیست؟

بر اساس ضوابط مندرج در این مبحث، حداقل مدارک مورد نیاز جهت اخذ پروانه ساختمان به شرح زیر می باشد:

1. گواهی صلاحیت مهندس یا شرکت طراح
2. نقشه های ساختمان
3. مشخصات فیزیکی مصالح و سیستم های عایق حرارت مورد استفاده در ساخت اجزای پوسته خارجی ساختمان
4. چک لیست انرژی
5. مشخصات فنی سیستمهای تأسيسات گرمایی، سرمایی، تهویه مطبوع، تامین آب گرم مصرفی و روشنایی مورد استفاده در ساختمان ها

و در نهایت سازنده ساختمان، مسئولیت صحت انجام کلیه عملیات اجرایی ساختمان را بر عهده دارد و همچنین در کنار این موارد موظف به رعایت مقررات ملی ساختمان (مبحث 19)، ضوابط و مقررات شهرسازی، نقشه های مرجع صدور پروانه و محتوای پروانه ساختمان می باشد.

سازنده ساختمان باید پس از پایان کار، تایید ناظر یا (ناظران) را به شهرداری مربوطه گزارش دهد. 

ساختمان باید با مشخصات مندرج در پروانه، نقشه ها و محاسبات فنی ضمیمه آن مطابقت داشته باشد و در پایان کار سازنده باید این تطابق نام برده را با مدارک مورد توجه به شهرداری نیز تحویل دهد.

مزایای اجرای مبحث 19 قانون مقررات ملی ساختمان چیست؟

به جرات می توان گفت اجرای مبحث 19 قانون مقررات ملی ساختمان سبب کاهش هزینه های گرمایشی و سرمایشی ساختمان می شود چرا که اگر این مبحث در ساختمان بدرستی اجرا گردد، علاوه بر اینکه هزینه های اولیه ساخت را کاهش می دهد، برای مصرف کننده نیز سودآور خواهد بود. بنابراين چنانچه در طراحي و ساخت ساختمان، اصول اوليه مهندسي رعايت شود علاوه بر ايجاد فضاي مناسب براي زندگي ساكنين و افزايش سطح رفاه جامعه سبب كاهش هزينه‌هاي اوليه نيز مي‌شود.

البته توجه داشته باشید که با اجراي مبحث 19 مقررات ملي هزینه های ساختمان در مراحل اولیه کمی افزایش می یابد ولي از طرف ديگر ظرفيت سيستم گرمايش و سرمايش مورد نياز ساختمان را مي‌توان تا 40% نسبت به شرايطي كه اين مبحث اجرا مي‌شود کاهش داد.

مبحث 19 مقررات ملی ساختمان دارای چهل پارامتر اجرایی است که به کارگیری درب و پنجره دوجداره تنها یک مورد از بی شمار فعالیت های مورد نیاز برای انجام این قوانین می باشد.

مزایای درب و پنجره های دوجداره چیست؟

درب و پنجره های دو جداره در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی نوع درب و پنجره در نمای کلی ساختمان، نقش مهمی دارد. 

یکی از مهم‌ترین مزایای درب و پنجره دوجداره، جلوگیری از اتلاف انرژی می‌باشد چرا که در فصل سرما، گرمای خانه به بیرون منتقل نمی‌شود و همچنین در فصل گرما، هوای خنک و مناسب اتاق‌ها بهتر تأمین می‌گردد. به علاوه درباره مزایای درب و پنجره دوجداره می‌توانیم به عایق بودن این پنجره‌ها در مقابل آلودگی‌های صوتی اشاره کنیم. درب و پنجره‌های دوجداره به خوبی این مشکل را حل کرده‌اند و هر ساختمانی که بر اساس استاندارد‌های روز ساخته می‌شود، تقریباً دارای درب و پنجره دو جداره می‌باشد.

شیشه دوجداره نسبت به دیگر شیشه های ساختمانی دوام و ماندگاری بالایی دارد. این شیشه ها به هنگام تعویض، قابلیت بازیافت دارند و ضایعات آن ها مانع از ایجاد اثر مخرب در محیط می شود.

این پنجره ها ایمنی بسیار بالایی دارند. پنجره های دوجداره مجهز به پروفیل گالوانیزه هستند که این پروفیل سبب می‌شود پنجره در برابر تغیر شکل، مقاومت بالایی داشته باشد. علاوه بر این پنجره‌های دوجداره را می توان طوری ساخت که قفل روی آن نصب شود. با نصب قفل، قسمت متحرک پنجره به قسمت ثابت آن وصل می‌گردد و امنیت خانه را بالا می برد.

وجود مواد رطوبت‌گیر در شکاف بین شیشه ها، مانع از ایجاد بخار روی شیشه دوجداره می شود. عدم ایجاد بخار روی شیشه باعث ایجاد بهترین دید برای شما میشود.

در پنجره های دوجداره یراق آلات به راحتی قابلیت رگلاژ دارند و سراسر پنجره را احاطه می کنند. این یراق آلات علاوه بر استحکام زیاد، در برابر خوردگی و زنگ زدگی نیز مقاوم هستند.

شایان توجه است که یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در جلوگیری از تبادل سرما و گرما در داخل ساختمان و همچنین عایق کردن صدا، تعویض درب پنجره های قدیمی در ساختمان ها می باشد. توصیه می شود هر چه سریعتر به تعویض پنجره های ساختمانی خود بپردازید و از صرف هزینه های سنگین جلوگیری کنید.

مقررات ملی ساختمان در چه پروژه هایی قابلیت اجرا دارند؟

مقررات ملی ساختمان بر اساس قانون بر هرگونه عملیات ساختمانی نظیر تخریب، تغییر در کاربری بنای موجود، احداث بنا، توسعه بنا، تقویت و تغییر اساسی بنا حاکم می باشد و همچنین این مقررات دارای اصول مشترک و لازم الاجرا در سراسر کشور می باشند.

طبق ماده 34 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان که در اسفند ماه سال 1374 تصویب شد شهرداری ها، مراجع صدور پروانه، صاحبان حرفه های مهندسی، مجریان ساختمان ها، تاسیسات دولتی و عمومی، مالکان و کارفرمایان در شهرها مشمول مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی می باشند و همینطور مکلفند که مقررات ملی ساختمان را رعایت نمایند.

آیا اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان الزامی است؟

در حال حاضر، اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در تمامی ساختمانهای دولتی اجباری است و اجرای آن برای بخش غیر دولتی در تمامی ساختمانهای تهران و شهرهای تابعه، شهرستانها و مراکز استانها و در سایر شهرها بر اساس زیربنای ساختمان و مطابق با برنامه زمانبندی زیر الزامی می باشد.

مبحث 19 قانون مقررات ملی ساختمان چیست؟

مقررات ملی ساختمان مجموعه ای است از ضوابط فنی، اجرایی و حقوق لازم الرعایه در طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی اعم از تخریب، نوسازی، توسعه و بنا، تعمیر و مرمت اساسی، تغییر کاربری و بهره برداری از ساختمان که به منظور تأمين ایمنی، بهره دهی مناسب، آسایش و بهداشت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه وضع می گردد.

در کشور ما و در کنار مقررات ملی ساختمان، مدارک فنی دیگر از قبیل آیین نامه های ساختمانی، استانداردها و مشخصات فنی ضمیمه پیمان ها، نشریات ارشادی و آموزشی توسط مرجع مختلف تدوین و انتشار می یابد که گرچه از نظر کیفی و محتوایی حایز اهمیت هستند، اما با مقررات ملی ساختمان ها تمایزهای آشکاری دارند.

آنچه مقررات ملی ساختمان را از این قبیل مدارک متمایز می سازد، الزامی بودن، اختصاری بودن و سازگار بودن آن با شرایط کشور از حیث نیروی انسانی ماهر، کیفیت و کمیت مصالح ساختمانی، توان اقتصادی و اقلیم محیط می باشد تا از این طریق نیل به هدف های گذشته ممکن گردد.

در حقیقت مقررات ملی ساختمان، مجموعه ای از حداقل های مورد نیاز و باید و نباید های ساخت و ساز است که با توجه به شرایط فنی، اجرائی و توان مهندسی کشور با بهره گیری از آخرین دستاوردهای روز ملی و بین المللی برای آحاد جامعه کشور، تهیه و تدوین شده است.

وزارت مسکن و شهرسازی که در اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان وظیفه تدوین مقررات ملی را به عهده دارد، از چند سال پیش طرح کلی تدوین مقررات ملی ساختمان را تهیه و به مرحله اجرا گذاشته است که بر اساس آن، شورایی تحت عنوان ((شورای تدوین مقررات ملی ساختمان)) با عضویت اساتید و صاحب نظران برجسته کشور به منظور نظارت بر تهیه و هماهنگی بین مباحث از حیث شکل، ادبیات، واژه پردازی، حدود و دامنه کاربرد تشکیل داده و در کنار آن ((کمیته های تخصصی)) را جهت مشارکت جامعه مهندسی کشور در تدوین مقررات ملی ساختمان زیر نظر شورا به وجود آورده است.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

فروش اقساطی در این مجموعه از فعالیت های نوین آنلاین در زمینه فروش انواع شیشه جام و ملزومات وابسته به آن می باشد.