چگونگی فعالیت عرضه کنندگان در سامانه جامع تجارت ایران
نحوه فعالیت عرضه کنندگان در سامانه جامع تجارت ایران:
همانطور که در اخبار قبلی بیان کردیم، با نظر به افزایش صادرات و واردات در کشور و پیچیدگی های اداری موجود در آن، لازم است که اطلاعات و اسناد مورد نیاز بین نهادهای مختلف رد و بدل شود.
سامانه جامع تجارت چیست؟ در پاسخ به پرسش سامانه جامع تجارت چیست باید بگوییم، سامانه جامع تجارت ایران یک مکانیسم تسهیلکننده، برای انجام امور بازرگانی است. در شرایطی که پیچیدگیهای قانونی و اداری زیادی باعث شده که مسئله تجارت بینالملل به امری پیچیده تبدیل شود، نیاز به سیستمهای تسهیل گری مثل سامانه تجارت ایران به واقع احساس میشود. این سیستمهای تسهیل گر دسترسی تجار را به بسیاری از فرصتها آسانتر میکند. برای ثبت نام در سامانه جامع تجارت بر روی لینک زیر کلیک کنید.
در این مطلب به بررسی چگونگی فعالیت پخش کننده کلی و جزئی و سوالات رایج بیشتر این افراد می پردازیم:
• در ابتدا به منظور یادآوری، نحوه شروع فعالیت کاربر در این سامانه را ذکر می کنیم:
پس از ثبتنام در سامانه جامع تجارت، نقش پایه حقیقی برای شخص ایجاد میشود. درصورتیکه نوع فعالیت کاربر بهصورت حقوقی باشد، برای ادامه کار ابتدا باید معرفی شرکت انجام شود و نقش پایه حقوقی دریافت گردد. پسازآن برای تعریف نقش تاجر، با نقش پایه حقیقی/حقوقی و منوی عملیات پایه، بارگذاری صلاحیتها، استعلام نقش تاجر و انتخاب گزینه «فعالیت تجاری جدید» اطلاعات خواستهشده را مشخص مینماید و پس از ثبت نقش تاجر حقیقی/حقوقی برای وی ایجاد میشود.
نحوه فعالیت توزیع کنندگان در سامانه جامع تجارت چگونه می باشد؟
این دسته از فعالین که شامل عمدهفروشان و خردهفروشان میشوند پس از ثبت نام باید منتظر ثبت فروش، از سوی حلقهی بالاتر کالا ( تولیدکنندگان) بمانند و پس اینکه فروش به آنها ثبت شد، در مدیریت اسناد ورودی، در صورت صحت سند فروش ثبتشده، آن را تأیید نموده؛ تا به موجودیشان اضافه شود. آنگاه فروش این کالاها را از طریق منوی «انتقال مالکیت و مکان» ثبت کنند.
کاربر در هنگام فروش با خطایی مبنی بر نیاز به ثبت یا سند، از نوع موجودی اولیه و یا بدون موجودی اولیه، مواجه شده است. علت چیست؟
هر کاربری در ثبت اولین فروش خود از یک انبار، میبایست مشخص نماید که آیا انبار وی غیر از کالایی که موجودی آن در سامانه وجود دارد موجودی دیگری نیز داشته است یا خیر. در صورت وجود موجودی دیگر؛ از منوی «اظهار ورود و نوع سند موجودی اولیه» مقدار آن را مشخص می کند و اگر موجودی دیگری نداشت، نوع سند را بدون موجودی اولیه ثبت میکند. پسازاین مرحله میتواند مجدداً برای ثبت فروش خود اقدام نماید
شخصی صاحب برند خاصی می باشد و نیاز به دسترسی به منوی عملیات شناسه کالا دارد. چه اقداماتی لازم است انجام شود؟
شخص صاحب برند، ابتدا نیاز است نقش تاجر حقوقی خود را تعریف نماید. نکتهای که در این بخش باید به آن توجه داشته باشد این است که حتماً نوع فعالیت را صاحب برند ثبت کند. سپس مدارکی که نشاندهنده مالکیت معنوی او بر برند موردنظر است، باید به سامانه ارسالشده و توسط پشتیبان تیکت شود تا در صورت صحت آن، منوی عملیات شناسه کالا برای وی ایجاد شود.
اگر کاربری بخواهد سیستم خریدوفروش داخلی خود را به سامانه پیوند دهد، چگونه باید اقدام نماید؟
کاربر اگر شرایط زیر را دارد می تواند به ایمیل ITWS@ntsw.ir درخواست خود را ارسال نموده تا توسط پشتیبانی با وی تماس گرفته و راهنمایی لازم صورت گیرد. شرکتهای بزرگی که تعداد اسناد آن ها زیاد بوده و زیرساخت IT لازم را به همراه یکی کارشناس IT دارند می توانند از این امکان بهره ببرند. البته نباید شرکت پخش باشند، زیرا نیاز به هماهنگی با سامانه جامع شرکت های پخش دارند.
وظایف و مزایای سامانه جامع تجارت ایران چیست؟
بر اساس آنچه در اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیک ثبتشده است موارد زیر از مهمترین وظایف سامانه و برنامه جامع تجارت به شمار میروند:
1.تسهیل تجارت با استفاده از ابزارها، امکانات و مدل های استاندارد تجارت الکترونیک در سطح ملی و بین المللی
2.ایجاد یک واحد تجاری مشخص و فراهم شدن زمینه برای تعاملات ملی و بین المللی در تجارت الکترونیک
اهمیت سازمان جامع تجارت ایران چیست؟
طبق اطلاعات بهدستآمده در حال حاضر چنین سیستمی که قب گمرک و بازرگانی ایران می باشد، در 73 مورد دیگر از کشورهای جهان نیز راهاندازی شده و هدف آنها نیز کمک به تسهیل و تسریع انجام امور تجارت بینالملل است. البته ممکن است در این کشورها نحوه کار این سیستمها با آنچه که در سامانه تجارت ایران وجود دارد کمی متفاوت باشد.
حال به تقسیم سامانه جامع تجارت ایران می پردازیم:
1.سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری
2.سامانه جامع شناسه کالا
3.سامانه جامع سنجش اعتبار و رتبه اعتبار بندی
4.سامانه جامع حمل و نقل
5.سامانه جامع امور گمرکی
ارسال دیدگاه
فیلدهای ضروری با علامت