2
5,100,000تومان 1 محصول
شیشه کنترل کننده انرژی چیست؟

شیشه کنترل کننده انرژی چیست؟

در این بخش قصد داریم به بررسی موضوعات زیر بپردازیم:
عملکرد شیشه های کنترل کننده انرژی در کاهش انرژی مصرفی منازل و ساختمان چگونه می باشد.
انواع مختلف پوشش های کنترل کننده انرژِی
کدام یک از پوشش های کنترل کننده انرژی برای آب و هوای شما مناسب می باشد؟

تاریخچه شیشه های کنترل کننده انرژی:

امروزه رویدادهای فراوانی چون افزایش جمعیت، پیشرفت تکنولوژی، اشعه های مضر خورشیدی، آلودگی های صوتی و محیطی و... مانند هر رویداد دیگری از جنبه های متفاوتی بر زندگیه افراد تاثیرگذار است. تاثیر منفی و مضر این رویداد ها از تاثیرات مناسب و مثبت آن ها بیشتر می باشد، حتی تا جایی که تهدید کننده جان و سلامت افراد است. انسان ها سعی دارند با استفاده از ابزار و محیط اطراف خود اثرات این رویدادها را به حداقل رسانده و ویژگی منحصر به فرد این موضوع کاهش این اثرات بدون ایجاد هیچ خللی در تابش نور می باشد. از گذشته تا کنون شیشه ایجاد کننده یک حلقه ارتباطی میان نمای بیرونی ساختمان و نمای داخلی آن بوده است که این حلقه با گذر زمان دستخوش تغییر و تحول و پیشرفت هایی شده است. در بازار رقابتی امروز که هرکدام از افراد به دنبال برتری بر دیگری می باشند و تلاش می کنند که محصولات خود را از جنبه های متعددی چون کیفیت، کارایی، طول عمر، قیمت و میزان مقاومت محصولات به قدری افزایش دهند که از تمامی جهات به محصولات دیگری برتری یابند. شیشه های کنترل کننده انرژی برای رسیدن به همین هدف ساخته می شوند.

محصولات شیشه ای مدرن کنترل کننده انرژی:

امروزه با توجه افزایش نیازهای خریداران و مصرف کنندگان، شاهد بهبود کیفیت محصولات شیشه ای مدرن از جنبه های متفاوتی چون امنیت، زیبایی، کار با کیفیت، قیمت مناسب و... هستیم. یکی از منحصر به فردترین محصولات شیشه ای مدرن و نوین، شیشه کنترل کننده انرژی و یا شیشه کم گسیل می باشد چرا که در طراحی مدرن این نوع محصولات، به گونه ای عمل می شود که با ترکیب چند کاربرد از شیشه های مختلف سعی بر آن داشته اند شیشه ای با کاربردهای متفاوت تولید کنند تا بر طرف کننده بخش اعظمی از نیازهای مشتریان باشد.
چرا به شیشه های کنترل کننده انرژی کم گسیل می گویند؟
گسیل در لغت به معنیِ فرستادن و روانه کردن است، از این رو به شیشه های کنترل کننده انرژی، شیشه های کم گسیل هم می گویند به این خاطر که این نوع شیشه ها حرارت ناشی از تابش اشعه خورشیدی را روانه کرده و مانع از ورود آن به داخل منزل می شود.

شیشه های کنترل کننده انرژی چه نوع شیشه هایی هستند؟

شیشه های کنترل کننده انرژی نور را با وضوح و شفافیت کامل از خود عبور می دهند و نکته ی قابل توجه در این شیشه ها این می باشد که در حین عبور نور، حرارت ناشی از آن به حداقل رسیده و این شیشه ها به مانند یک عایق حرارتی عمل می کنند. در نتیجه اثرات مخرب ناشی از تابش های خورشیدی را به عنوان مثال اشعه های مضر ماوراء بنفش، اشعه های مادون قرمز و... را کاهش می دهند. این نوع شیشه ها با وجود این که ضخامتی کمتر از یک تار موی انسان دارند، از کیفیت و کارایی بالایی برخورداند.از دیگر خصوصیات این شیشه ها حفظ دمای متناسب داخل و محیط اطراف خانه می باشد.

انواع پوشش های کنترل کننده انرژی:

شیشه های کنترل کننده انرژی به دو روش تهیه و ساخته می شوند، که اساس هر دو بر یک روش می باشد، با این تفاوت که در روش اول به صورت آنلاین اعمال شده ولی در روش دوم آن را خارج از خط اعمال می کنند که اصطلاحاً از آن به روش آفلاین یاد می شود.
1.پوشش منفعل (پوشش سخت)
این روند توسط فرآیند پیرولیتیک ساخته شده و سبب مقاومت شیشه می گردد. به این صورت است که این پوشش را در قسمت کناری شیشه اعمال می کنند و در همان حین که شیشه شناور می شود گرما و حرارت به آن وارد شده و این حرارت سبب افزایش مقاومت شیشه می گردد. این ترکیب یک باند پیوندی سخت و مقاوم، بین شیشه و پوشش اعمال شده آن ایجاد می کند.
2.پوشش های کم مصرف با کنترل گرما(پوشش نرم):
در این فرآیند به گونه ای عمل می کنند که حین شناور شدن شیشه به همراه جذب بخار و کاتد پراکنی (منیزیم) پوشش را بر روی شیشه اعمال می کنند. سپس شیشه را در یک اتاق خلاء قرار می دهند و در دمای مخصوص برش می دهند. باید دانست که اعمال این مراحل باید قبل از برش شیشه صورت گیرد. این پوشش ها باید با استفاده از یک لایه شیشه درزبندی یا عایق بندی شود یا اینکه شیشه چند بار مهرو موم شود. لازم به ذکر است، این پوشش در مقایسه با پوشش سخت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا نور را به طور کامل از خود عبور می دهد و عملکرد بهتری در کنترل انرژی مصرفی دارند.

شیشه ها در هنگام برخورد با انرژی خورشیدی 3 رفتار اصلی از خود نشان می دهند:

این 3 رفتار اصلی شامل:

1.بازتاب
2.جذب
3.عبور که در اصطلاح انتقال می باشد
شیشه های کنترل کننده انرژی توانایی بالایی در دفع انرژی گرمایی تابیده شده دارند. این شیشه ها حرارت ناشی از تابش نور را از خود عبور نمی دهد و درون پوشش های مخصوصی که بر روی خود دارند جذب می کنند.

مشخصه های متفاوت و علل مختلفی برای ارزیابی اثر بخشی شیشه با پوشش های کنترل کننده انرژی موجود در آن وجود دارد.

در این جا به اصلی ترین آن ها می پردازیم:

در این جا منظور از ضریب گرمای خورشیدی همان تابش خورشیدی است که به سطح پنجره (SHGC)ضریب گرمای خورشیدی
تابیده می شود. زمانی که این اشعه های خورشیدی به پنجره می تابند، شیشه ی پنجره ها، آن ها را جذب و منتقل و منعکس می کنند.
میزان نور مرئی عبور کرده از شیشه را با این معیار اندازه گیری می کنند.:visible light transmittance(VLT)
شیشه ها را با این معیار و ویژگی رتبه می کنند. این معیار مشخص می کند تا چه میزان شیشه ی پنجره ها در کاهش:U-VALUE
انرژی مصرفی ساختمان موثر بوده اند.
(ight to solar gain) بهره وری انرژِی گرمایی: این معیار نسبت میان نور مرئی که از طریق شیشه عبور می کند و میزان تابش اشعه های خورشیدی را که شیشه جذب، منتقل و منعکس می کند را می سنجد.

چگونگی عملکرد شیشه های کنترل کننده انرژی( کم گسیل ):

این نوع از شیشه ها در کارخانه ها همانند دیگر شیشه ها با استفاده از مواد خام موجود در بازار تهیه و ساخته می شوند. و همینطور مانند دیگر شیشه ها به صورت لایه ی نازکی در می آیند که در این مرحله برعکس شیشه های دیگر، این شیشه ها را با پوشش های کنترل کننده انرژی عایق گذاری می کنند و این امر سبب بهبود عملکرد این شیشه ها در کنترل انرژی مصرفی مکان های تجاری و منازل می شود.
در حال حاضر با افزایش هزینه های ناشی از انرژی های مصرفی چون برق، تهویه هوا و... می توان با اعمال این پوشش ها در قسمت داخلی یا خارجی ساختمان ها هزینه های ناشی از این مصارف را کاهش داد.

مزایای جایگزینی پنجره های کنترل کننده انرژی به جای پنجره های معمولی:

تهیه و نصب پنجره هایی با پوشش های کنترل کننده انرژی مزایای بسیاری به همراه دارد.
در این جا به بررسی این مزایا می پردازیم:

1.جلوگیری از هدر رفت انرژی در ساختمان ها:

یکی از پرکاربردترین مزیت های شیشه هایی با پوشش کنترل کننده انرژی، بهبود عملکرد این شیشه ها در کنترل انرژی مصرفی ساختمان و منازل می باشد. تقریباً 25% از انرژی گرمایی موجود در هر مکانی توسط شیشه های معمولی از بین رفته و هدر می شود. شیشه های معمولی با توجه به ساختاری که دارند به میزان کافی و در سطح مناسبی عایق بندی نشده اند و همین امر سبب هدر رفتن میزان قابل توجهی از انرژِی مصرفی موجود در هر مکانی می شود و از این رو متقابلاً هزینه های ناشی از سیستم تهویه منازل را افزایش می دهند. پس در نتیجه، نصب پوشش های کنترل کننده انرژِی راه حلی برای مقابله با این اتفاق می باشد.

2.جلوگیری از ورود اشعه ماوراء بنفش:

می توان گفت یکی از مهمترین ویژگی ها و مزایای شیشه های کنترل کننده انرژی عدم جذب اشعه ماوراء بنفش می باشد. شیشه هابی کنترل کننده انرژی در ساختار خود دارای این ویژگی ها می باشد و به همین خاطر شیشه های کنترل کننده انرژی کاربردهای فراوانی دارند که از پرکاربردترین آن می توان به جلوگیری از جذب اشعه ماوراء بنفش یاد کرد. شیشه هایی که نصب آن مانع از جذب اشعه های ماوراء بنفش می شود، این نوع شیشه ها می باشد. زمانی که اشعه های خورشیدی به این نوع شیشه ها می تابند، پوشش های نصب شده مانع از جذب اشعه های ماوراء بنفش موجود در تابش خورشیدی شده و بازتاب می شوند. این شیشه ها از مبلمان و آثار هنری و تزئینی در منازل و مکان هایی از این قبیل در برابر تابش های خورشیدی و آثار مخرب آن محافظت می کند.

3.کاهش سطح چگالش:

چگالش در لغت به این معنی باشد که در فصل زمستان، به علت گرمای موجود در ساختمان و سرمای بیرون، قطراتی بر روی شیشه ایجاد میشود. می توان با نصب شیشه های کنترل کننده انرژی از ایجاد این قطرات بر روی شیشه جلوگیری کرد.

نحوه شستشو و پاک کردن شیشه های کنترل کننده انرژی بدون آسیب زدن به آن ها:

با توجه به تنوع کاربرد این شیشه ها و همچنین پوشش های به کار رفته در این نوع شیشه ها، باید در شستشوی آن ها نیز دقت کرد. قسمت بیرونی شیشه های کنترل کننده انرژی همانند شیشه های معمولی و استاندارد شستشو داده می شوند ولی شستشوی قسمت داخلی آن به علت اکسید فلزی موجود در آن نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد.
در شستشوی شیشه با اکسید فلزی از موارد زیر استفاده نکنید:
• شوینده های سایشی
• فرآورده های آمونیاک
• شوینده های دارای پودر
• فرآورده های الکلی
• شوینده های اسیدی
• اشیاء تیز؛ تیغه ها و ابزار پلاستیکی
• اشیاء فلزی از قبیل پشم شوی
بهتر است در شستشوی این نوع شیشه ها از این مواد شوینده استفاده شود:
• آب
• آب با مقدار کمی شوینده آب و صابون

چگونگی شستشو شیشه های کنترل کننده انرژی:

1.استفاده از بطری اسپری
2.پرکردن بطری اسپری با آب و صابون همچون ماده شوینده ظروف معمولی
3.هم چنین می توانید به جای آب و مواد شوینده از آب و محلول سرکه در صورت وجود لکه بر روی شیشه استفاده کرد.
4.سپس با آن اسپری بر روی شیشه مواد شوینده را اسپری کنید.
5.سپس شیشه ها را آب خالص بشویید.
6.خارج کردن بخار موجود بر روی شیشه، برای اطمینان از عدم کثیفی لایه و فیلم پلاستیکی موجود بر روی آن می باشد.

کدام نوع پوشش کنترل کننده انرژی برای آب و هوای شما مناسب می باشد؟

• اگر در آب و هوا و اقلیم بسیار گرم زندگی می کنید پوشش نرم را انتخاب کنید به این خاطر که این پوشش نسبت به پوشش سخت مقاومت بیشتری در برابر جلوگیری از اشعه های ماراء بنفش دارند. پوشش های کنترل کننده انرژی نرم هم چنین هوای گرم و سرد را در اتاق بازتاب می دهد تا اجازه ندهد خارج شود.
• اگر در آب و هوا و اقلیم بسیار سرد زندگی می کنید، سعی کنید از پوشش های سخت و مقاوم برای پنجره های کنترل کننده انرژی استفاده کنید، به این خاطر که این پوشش ها باعث عبور انرژی مادون قرمز موج کوتاه خورشید می شوند. این اتفاق باعث گرمترشدن خانه شما می شود.

شیشه ی پنجره ها به طور طبیعی نور و گرما را از خود عبور می دهند. شیشه های شفاف مقدار زیادی از این اشعه های خورشیدی را از خود عبور می دهند ولی بازتاب بسیار کمی دارند. می توان گفت این شیشه از لحاظ ساختاری توانایی حفظ اشعه های تابشی خورشید را ندارد.
جالب است بدانید یکی از ویژگی های منحصر به فرد شیشه های کنترل کننده انرژی این می باشد زمانی که اشعه های خورشیدی به آن می تابد نور را ازخود عبور داده و حرارت موجود در آن ها را جذب می کند و در شب به عقب بر می گرداند. اگر تابه حال توجه کرده باشید به همین دلیل است که بعضی از اتاق ها در طول روز به شدت گرم می باشند ولی در هنگام سرد شدن شب، به سرعت با وجود بسته بودن پنجره، سرد می شود.
نکات جالبی که باید درباره شیشه های ساختمانی بدانید:
• جالب است بدانید علل بسیار زیادی در سنجش چگونگی عملکرد انرژی وجود دارد و هم چنین در بهبود این چگونگی عملکرد نیز این روش ها تاثیر فراوانی دارد.
• درزبندی پنجره ها اهمیت بسیاری دارد، چراکه اگر این امر به خوبی انجام نشود در روند عملکرد پنجره ها نیز تاثیر منفی دارد.
• اگر پنجره از مواد ضعیفی ساخته شده باشند یا عایق بندی آن ها از جنس مواد و قاب های ضعیفی مانند آلومینیوم باشد، باید از ساختار گرمایشی مناسبی در داخل و خارج از ساختمان استفاده کرد.
• در تعویض پنجره های قدیمی باید به ایجاد تبادل میان هوای داخل و بیرون توجه شود.
• برای عایق بندی پنجره ها روش های ساده و کم هزینه انتخاب کنید. یکی از کم هزینه ترین روش های موثر و قدیمی برای درزگیری پنجره ها ، عایق بندی آن ها با استفاده از لایه واصطلاحاٌ فیلم پلاستیکی می باشد.


منبع محتوا :

دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

فروش اقساطی در این مجموعه از فعالیت های نوین آنلاین در زمینه فروش انواع شیشه جام و ملزومات وابسته به آن می باشد.