2
5,100,000تومان 1 محصول
خبرهای تکمیلی درباره حذف 9 درصد ارزش افزوده را بخوانید+سفارش شیشه از بورس

خبرهای تکمیلی درباره حذف 9 درصد ارزش افزوده را بخوانید+سفارش شیشه از بورس

درمورد حذف 9 درصد بیشتر بدانید:

به دنبال خبری که در استوری قبل پیرامون موضوع حذف احتمالی مالیات بر ارزش افزوده کالاهایی که در قالب گواهی سپرده در بورس پذیرش و معامله می شوند بیان شد؛ در ادامه با ما باشید تا جزئیات و صحت این خبر را بررسی کنیم:
به جرات می توان گفت پس از مدت ها رکود در اتفاقات بازار و ثبات بازار بورس با پیگیری های وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و امور مالیاتی، بخشنامه  حذف احتمالی مالیات گواهی سپرده کالایی بر اساس قانون بودجه سال 1401 از سوی رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شد. امید است بر این اساس کالاهایی بر ارزش افزوده همه کالاهای موجود در بورس مشمول نرخ صفر معاملاتی شوند و خریداران بیش از پیش به خرید شیشه از بورس مبادرت کنند.

به گزارش کالا خبر، داوود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در نامه ای دستور العمل مفاد بند (3) تبصره (2) قانون بودجه سال 1401 کل کشور ابلاغ کرد. قابل توجه است که در این نامه تمامی کالاهایی که در قالب گواهی سپرده کالایی در بورس های کالایی کشور پذیرفته میشوند تا زمانی که قابل معامله در بورس باشند و مورد مبادله قرار گیرند، احتمالاً هیچگونه مالیاتی به آن ها تعلق نمی گیرد. از قرار معلوم در نامه ذکر شده است که ( همه کالاهایی که در قالب  گواهی سپرده کالایی در بورس های کالایی کشور پذیرفته می شوند) مادامی که در هر یک از بورس های کالایی مورد معامله قرار گیرند، مشمول نرخ صفر معاملاتی می شوند. 

طبق مفاد این دستور العمل باید گفت:

در اجرای بند (3) تبصره (2) قانون بودجه سال 1401 کل کشور مبنی بر ((به منظور حمایت از توسعه ابزارهای مالی و همچنین تسهیل در معاملات ابزارهای مبتنی بر کالا، مالیات بر ارزش افزوده همه کالایی که در قالب گواهی سپرده کالایی در بورس های کالایی کشور پذیرش می شوند، اگر همچنان در هر یک از بورس های کالایی مورد معامله قرار گیرند، مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند.))
توجه داشته باشید که نامه مذکور علاوه بر مفاد حذف احتمالی، شرایطی را نیز در پیش پای خریداران قرار می دهد.

شرایط معافیت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده در بورس های کالایی:

در صورتی که کالای پشتوانه گواهی سپرده ماهیتاً مشمول مالیات بر ارزش افزوده باشد، آن مالیات ذکر شده، تنها یک مرتبه آن هم در زمان تحویل فیزیکی کالا پس از کسر از اعتبار مالیاتی وصول خواهد شد.
و همچنین وظیفه پرداخت مالیات نیز بر عهده تحویل گیرنده نهایی کالای پشتوانه گواهی سپرده کالایی است.

در زیر به ذکر شرایط و قوانینی می پردازیم که با توجه به هماهنگی های نهایی شده میان سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور نظم و همبستگی در اجرای حکم نام برده برای کالاهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده مقرر شده است:

•    عرضه کنندگان کالا موظف به صدور صورتحساب فروش کالای عرضه شده که شامل اقلام اطلاعاتی از جمله ارزش کالا، مالیات و عوارض فروش(درصورت مشمول بودن) به محض نخستین معامله کالا از بورس های کالایی، در قالب گواهی سپرده کالایی می باشند.
•    صورتحساب هر گواهی سپرده کالایی باید به صورت جداگانه صادر گردد و عرضه کنندگان موظف به صدور جداگانه آن ها می باشند.
•    دقت داشته باشید که این حذف احتمالی 9 درصد ارزش افزوده بر کالاهایی که در قالب گواهی سپرده کالایی در بورس های کالایی کشور معامله می شوند تنها زمانی که مورد مبادله  قرار می گیرند معاف از مالیات می باشند.
•    به هنگام تحویل فیزیکی کالا به تحویل گیرنده نهایی، بورس های کالایی موظف به صدور صورتحساب فروش کالا طبق تازه ترین ارزش گواهی سپرده کالایی به همراه احتساب ارزش گواهی سپرده کالایی به عنوان ارزش کالا، مالیات و عوارض (109 درصد ارزش کالا) به شرح معین می باشند. همچنین بورس های کالایی مکلف می باشند که ما به التفاوت مالیات و عوارض فروش توسط خریدار را به حساب معرفی شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند.

در این بخش چندین حالت برای سازمان بورس مالیاتی اتفاق می افتد که در زیر به شرح آن ها می پردازیم:

الف) اگر مالیات و عوارض فروش محاسبه شده بیشتر از مالیات و عوارض فروش درج شده در صورتحساب فروش کالای عرضه شده به بورس های کالایی باشد، خریدار که تحویل گیرنده تلقی می گردد، بر اساس تبصره (1) ماده (17) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب خرداد 1400، مبادرت به پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده به سازمان امور مالیاتی پس از کسر اعتبار مالیات بر ارزش افزوده پرداختی طبق صورتحساب عرضه کننده کالا به بورس های کالایی می باشد و تنها پس از انجام این کار بورس های کالایی اجازه ترخیص دارند و کالا از انبار خارج می گردد.
در این حالت مجموع مالیات و عوارض فروش وصول شده بر اساس صورت حساب فروش کالای عرضه شده به بورس های کالایی و مابه التفاوت مالیات و عوارض فروش پرداختی ناشی از افزایش ارزش کالا به شرح این جزء، به عنوان اعتبار مالیاتی/ هزینه قابل قبول مالیاتی (حسب مورد) تحویل گیرنده نهایی کالا مورد پذیرش سازمان امور مالیاتی کشور است.

ب) اگر ارزش فروش گواهی سپرده کالایی نسبت به ارزش آن در زمان عرضه به بورس های کالایی تغییر نکرده باشد، بورس های کالایی باید مالیات و عوارض فروش را از تحویل گیرنده نهایی اخذ کنند.
در این حالت، مالیات و عوارض خرید پرداخت شده بر اساس صورت حساب فروش کالای عرضه شده به بورس های کالایی به عنوان اعتبار مالیاتی / هزینه قابل قبول مالیاتی (حسب مورد) خریدار (تحویل گیرنده نهایی کالا)، مورد پذیرش سازمان امور مالیاتی کشور است.

ج) اگر مالیات و عوارض فروش محاسبه شده کمتر از مالیات و عوارض فروش درج شده در صورتحساب فروش کالای عرضه شده به بورس های کالایی باشد، مالیات و عوارض فروش بر اساس ارزش فروش گواهی سپرده کالایی به تحویل گیرنده نهایی، به عنوان اعتبار مالیاتی و هزینه قابل قبول مالیاتی (حسب مورد تحویل گیرنده نهایی کالا) مورد پذیرش سازمان امور مالیاتی کشور است.

    اگر دقت کنید در بالا ذکر شد که بورس های کالایی برای معاملات مورد نظر صورتحساب صادر می کنند. علت این امر شفافیت مبادلات اقتصادی در بورس کالایی می باشد، بنابراین از این بابت صرفاً کارمزد بورس های کالایی جزء درآمد مشمول مالیات بوده و بابت مبلغ خرید و فروش موضوع این دستورالعمل مشمول مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و ارزش افزوده (به جز درآمد کارمزد) نیست.

تبصره:

بورس های کالایی می توانند در کارپوشه اختصاصی خود در سامانه مؤدیان نسبت به ایجاد شعبه مجزا به منظور ثبت معاملات مربوط به کالاهای موضوع این دستورالعمل اقدام کنند. تا قبل از اجرای این قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان درج عبارت در اجرای دستورالعمل شماره 200/1401/533 مورخ 1401/5/15 صورتحساب به نیابت از خریداران و فروشندگان واقعی، توسط بورس های کالایی صادر می شود، در ذیل صورت حساب های صادره بلامانع است.

د) بر اساس ماده (169) مکرر قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب 1394بورس های کالایی موظف به معرفی اطلاعات مربوط به عرضه کالا در بورس های کالایی که حداقل در برگیرنده مشخصات اولین و آخرین عرضه کننده گواهی سپرده کالایی، تحویل گیرنده نهایی آن از انبار پذیرش شده بورس کالا، مشخصات کالا، ارزش نماد به صورت فصلی و تا زمان اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، به نحوی که سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می کند، به سازمان مزبور می باشند.

مزایای حذف احتمالی مالیات 9 درصد ارزش افزوده در معاملات گواهی سپرده کالایی:

•    مانع اصلی برای ورود کالاهای متنوع
•    رونق این بازار بورس کالای ایران
•    تعمیق معاملات کالاهای فعلی در بورس
•    ورود کالاهای متنوعی در حوزه های صنعتی و معدنی و پتروشیمی و فرآورده های نفتی


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

فروش اقساطی در این مجموعه از فعالیت های نوین آنلاین در زمینه فروش انواع شیشه جام و ملزومات وابسته به آن می باشد.